Jdi na obsah Jdi na menu
 


Učivo v týdnu od 24.3. do 28.3.

...Posloucháme Malou noční hudbu od W.A. Mozarta

Český jazyk
Děláme slovní druhy - podstatná jména a slovesa, vyhledáváme je v další písničce..
Do konce týdne bych se ráda dostala i na předložky a spojky, ale nevím, zda stihneme celou stranu 26 a 27 v pracovním sešitě. V růžové učebnici se pohybujeme na straně 83.

Matematika
Začali jsme už násobení a dělení, protože není nutné tyto dva jevy oddělovat, stránky se sčítáním a odčítáním si budeme doplňovat spolu s tím. Na straně 15 dokončíme slovní úlohy (3-6) a máme hotovou stranu 14. Dále dokončíme stranu 36 (násobení) a 42 (dělení).
Ve zbývajícím čase se budeme věnovat pracovním listům (úlohy o nakupování a další tzv. problémové úlohy na zamyšlení) a Klokanovi - soutěži, kterou žáci absolvovali, která byla více o logickém myšlení než o matematice, a budeme si ukazovat správná řešení.
Pravděpodobně pak dětem zadám úkol, aby přinesly z domova své časopisy (Sluníčko, Mateřidouška atd. ..., kde se podobné úlohy objevují).
Pozn.: Klokana jsem scanovala, takže pokud mi to editor umožní, vložím sem zadání pro všechny.

ČAS - prvouka
Dokončili jsme "katalogové listy" jarních květin, které jsou vystavené na chodbě (viz.foto), vytvořili jsme dle fantazie bakterie/viry/parazity, kvůli kterým si myjeme ruce před jídlem a taktéž omýváme ovoce a zeleninu, a nyní se věnujeme pracovním listům k jarním květinám a stromům na jaře. Na konci týdne si pravděpodobně napíšeme test (složený z pracovních listů).

Angličtina - moje půlka
Dokončíme 6. lekci (možná nám ještě nějaké cvičení zbyde do příštího týdne). Máme k tomu navíc nějaké doplňující pracovní listy, hru bingo atd. Věnujeme se dialogům tohoto typu v různých obměnách:
Can I have some.... (eg. juice), please?
...(apple) or .....(orange)?
....(orange), please.
Here you are (No, I´m sorry).
Thank you.

A dále -  What´s your favourite breakfast/lunch/dinner?

 

 

Náhledy fotografií ze složky Klokan - zadání

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář