Jdi na obsah Jdi na menu
 


Učivo v týdnu od 31.3. do 4.4

Český jazyk

Psali jsme diktát s dalšími úkoly (podtrhávání podstatných jmen a sloves, což je opakování), proto mají z posledního diktátu dvě známky. Dočetli jsme Dobrodružství veverky Zrzečky a přecházíme na příběh čarodějky, co zaspala století...

V pracovním sešitě dokončujeme slovní druhy. Učili se hlavně podstatná jména a slovesa, okrajově pak předložky a spojky s naťuknutím dalších slovních druhů. Dokončíme tak stranu 26 a 27, které máme už skoro hotové, stranu 28 a něco též ze strany 29-31. To je opakování, které si budeme docvičovat a doplňovat. Přecházíme zpět na vynechané "dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě" na str. 14, ale možná ji nezvládneme celou. Ve zbylém čase se budeme věnovat i úlohám z růžové učebnice. Dále budeme pracovat více s písankou (str. 9 a 12, příp. něco dalšího) a budeme se věnovat čtení.
Zjišťuji, že při různých úkolech žáci často nerozumí zadání, nedovedou siho pořádně přečíst a v hlasitém čtení máme též rezervy. U některých se též zhoršuje písmo, proto se na to zaměříme a uvažuji i o pracovních listech s uvolňovacími cviky.

Matematika

Pokračujeme v kombinaci sčítání, odčítání / násobení / dělení / slovní úlohy.
Dokončíme slovní úlohy na straně 15, stále se učíme, jak vypadá správný zápis (a to i když je to chyták). Dopočítáme pyramidy na str. 16, dokončíme násobení na str.36 a zkusíme zvládnout i dělení na str. 43. Měli bychom se dostat i ke čtvercové síti a sčítání pod sebe (jako ukázky, jak to lze dělat jinak). Pokud ještě zbyde čas, zase se pomalu vrátíme ke geometrii na str. 78, ale to uvidíme, čekají nás též nějaké pracovní listy.

Angličtina - moje půlka

Začali jsme lekci 7 - At the farm. Do konce týdne snad zvládneme str. 40 a 41 jak v PB, tak v AB. K rozšíření slovníčku se zvířaty přibývají též předložky (on/in/next to/under) atd. Tato lekce je více zpívací a hrací, máme k ní obrázkové karty a budeme hrát hry.

Prvouka
Doposud jsme pracovali na tématu rostliny na jaře (květiny, stromy), nyní se budeme věnovat hospodářským zvířatům.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář