Jdi na obsah Jdi na menu
 


Učivo v týdnu od 5.5. do 9.5.

4. 5. 2014

Český jazyk
Dokončili jsme psaní velkých písmen ve vlastních jménech a opakujeme slovní druhy.
Spolu se spojkami jsme se dostali k tématu spojování vět do souvětí, počet vět v souvětí atd.
V PS uděláme str. 38-40.
Stále čteme o čarodějce Violetě a tento týden k tomu přibude kratičký sloh - dovyprávění příběhu dle vlastní fantazie (aby věty dávaly smysl, aby se neopakovala stále stejná slova, aby byly věty správně spojeny) - není na známky.
Týdenní diktát nedopadl příliš slavně, a ač byl na psaní velkých písmen, chyby se objevovaly spíše v dávno známých jevech. Proto do konce šk.roku budeme opakovat, co jsme se už naučili.

Matematika
Budeme se věnovat tématům: násobky 3, násobení a dělení 3, zopakujeme si, co víme o geometrických tvarech a tělesech a připomeneme si převádění jednotek délky.
PS str. 50, 51, 78 a 79 (geometrie, už mají některá cvičení hotová), 29 a z části i 30.

ČAS
Tento týden jen 1h - třídnická + jsme si pustili kratičký film o klíčení fazolí.
Na příští týden si děti mají dnést 1 děrovaný kelímek od jogurtu (kdo chce, může mít samozřejmě i maličký kořenáček) a nějaký podtácek, třeba ve formě víčka od zavařovačky.
Dobrovolníci mohou donést i trochu půdy (ale opravdu jen trochu :o) a kdo chce, tak i nějaká vlastní semínka. Jinak budeme sázet fazolky, eventuálně když zbyde čas i řeřichu do vaty.

Angličtina (moje půlka)
Věnujeme se opakování a nácviku kratičké pohádky, kde každý má svoji roli. Domácí úkoly tudíž teď nedostávají, mají za úkol se učit svůj text zpaměti, případně si dotvářet svoji masku.
Hrát pak bude jedna polovina AJ pro druhou.

ČTVRTEK A PÁTEK JE VOLNO.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář