Jdi na obsah Jdi na menu
 


Učivo v týdnu od 7.4. do 11.4.

9. 4. 2014

13.4. Přidávám menší aktualizaci, neboť jsme někde došli dále....

Český jazyk
Dokončujeme seznamování s ostatními slovními druhy, opakujeme podstatná jména a slovesa, která musí umět rozeznat, dále předložky a spojky, které by jakž takž měli poznat.
Novým tématem jsou slabiky dě, tě, ně ve slovech. V pracovním sešitě dokončíme strany 32, 14 a 15. Prokládáme to cvičeními z růžové učebnice ze stran 73 a 74 (ne všemi).
U strany 32 jsme nedělali poslední cvičení 3, necháme si ho na docvičování. Ukončili jsme tak slova s dě/tě/ně a další týden nás čeká bě/pě/vě.

Matematika
Učíme se násobky dvou a komutativnost činitelů (3 x 2 = 2 x 3). Dokončíme strany 38 a snad i 39. Dále se pohybujeme na straně 18 a 19, ty možná nedokončíme celé.
Str. 39 jsme ještě vůbec nedělali, zato jsme ke straně 18 a 19 stihli i celou 20 (byla známkována, ale jen nanečisto, ocenili jsme 1* kolíčkem ve hře).

Angličtina
Téma - zvířata, jídlo; vazby :  I love ...(snakes) - in plural. Aswer: So do I / I don´t.
V AB i PB dokončíme stranu 43.
Dokončili jsme celou lekci, takže až na str. 45. V dalším týdnu nás čeká téma Easter (hry a prac. listy), pokud zbyde čas, tak se vrátíme ke hře v PB 44/10, kterou jsme už hráli, ale trochu jinak.

ČAS
Hospodářská zvířata, užitek z nich, přiřazování samců-samic-mláďat, poznávačka (názvy k obrázkům) zvířata a rostliny.
Jak jste mohli zjistit na třídních schůzkách, zvířecí rodinky jsme zpracovali ve skupinách, k poznávačce jsme pak použili interaktivní tabuli - foto přikládám do fotoalba Naše práce.

 

Náhledy fotografií ze složky Naše práce

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář